Mikä ihmeen locost?

Locost on kotikutoinen Lotus Seven kopio. Siinä on teräsputkirunko, kolmiotukivarret edessä ja perinteinen jäykkä taka-akselisto. Korin muodot on tehty alumiinista ja lasikuidusta.

Locost käsite sai alkunsa Ron Championin kirjasta "Build your own sports car for 250£", ja locost mielletään edulliseksi ja yksinkertaiseksi autoksi jonka nopeus perustuu ultrakeveään rakenteeseen. Locost perustuu hyvin pitkälle alkuperäiseen lotus seveniin, jonka kehittäjän Colin Chapmanin pääperiaatteisiin kuului: "Yksinkertaista ensin, lisää sitten keveys".

Suomessa locosteja ei saa vapaasti tehdä katukäyttöön, mutta onneksi on mahdollisuus rakentaa näitä halpoja ja nopeita autoja locost ratasarjaan.

Locost Finland

Locost Finland on kilpasarja locost autoille. Auton minimipaino on 420-600kg ja teho 140-200hv, eli autot ovat erittäin nopeita. Koska säännöt rajaavat käytettäviä osia ja sarjassa on yksityyppirenkaat, niin kilpailukykyisen auton saa rakennettua erittäin edullisesti. Vaikka korin ja jousituksen säännöt ovat erittäin tiukat, ovat moottorivaihtoehdot vapaat. Moottoreita on painavista rautalohkoisista autonmoottoreista keveisiin moottoripyöränmoottoreihin.

Locost sarjaa on ajettu Suomessa vuodesta 2005. Kilpailut ajetaan Historic Race Finlandin tapahtumissa.

Locost Finland kotisivu